perjantai 21. toukokuuta 2010

Näyttelykuvia 79: Mieshän on kännissä koko ajan!


Kuvasta voisi päätellä, että Teuri Haarla (s. 1955) haluaisi olla kova jätkä. Ja niin hän onkin. Mutta ei sellaisella macholla tavalla, johon kuva viittaisi. Haarla on biokännissä koko ajan ja möyrii muistimullassa. 
Haarlan näyttelyssä (12.5.–30.5.) Galleria Jangvassa on esillä valokuvia, piirustuksia, jotain veistoksen kaltaista ja hieno 14-minuuttinen video, jossa Haarla muun muassa saunoo, hyperventiloi, kiduttaa itseään tai mitä lie omituisessa miilussaan (vai mikä se lie):


Haarla on oikeasti rankka taiteilija, jolle hypnoottinen transsi on selvästikin yksi metodi. En mitä aina oikein ymmärrä hänen symbolikieltään, mutta pakko on uskoa, kun hän kirjoittaa:
"Yritän kai sanoa, että ihminen toisaalta tekee kaikkensa, ettei parantuisi traumoistaan ja neurooseistaan... mutta toisaalta ihminen... elämä hänessä... tahtookin vain sitä: olla terve... tulla terveeksi, vaistomaisesti... usein järjettömin ja absurdein keinoin, joita järjen ja normaalin ihmisen on usein mahdotonta hyväksyä... ja siksi parantuminen jää tapahtumatta..." 
Näin hän kirjoittaa näyttelyssä myynnissä olevassa kirjasessa Ama-Teuri Vai-puu.
Siitä on muuten jo kahdeksan vuotta aikaa, kun Haarlalla oli viimeksi yksityisnäyttely – tuolloin paikka oli nyt jo lopettanut ja sittemmin ylen kaivattu Galleria Kari Kenetti
Niin että älkää suotta missatko tätä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti