tiistai 11. toukokuuta 2010

Näyttelykuvia 57: Tulevaisuuteen, osa 2

Pitkän taidepäivän päätteeksi kävin vielä illalla avaamassa Vapaan Taidekoulun lopputyönäyttelyn Vapaa kuvio (12.–23.5.) Sanomatalon Mediatorilla. Olin jo aiemmin tehnyt näyttelyn lehdistötiedotteen. Puhuin ex tempore -puheessani vähän koulun historiasta ja sitten problematisoin 'vapaan' käsitettä. Kommentoin muun muassa sitä, kuinka olen vuosia ollut eri mieltä koulun entisen rehtorin Carolus Enckellin (s. 1945) kanssa siitä, voisiko olla olemassa puhdasta katsetta ja symboleista vapaata kuvaa. Totesin, että se ainakin on vapautta, että olemme voineet tällaista keskustelua käydä. Kehuin myös koulun nykyistä vapautta, sitä että oppilaat selvästikin riemuitsevat maalaamisen vapaudesta. Ja kyllä se näkyy jäljessäkin. 


Yksi näistä valmistuneista maalareista on Nessa Kahila (s. ?), jonka herkän ja kauniin maalauksen mallikin sattui olemaan paikalla:


Niin että syystä koulun hallintojohtaja Tarja Djateu ja taiteellinen johtaja, taidemaalari Pekka Hepoluhta (s. 1957) nostivat tyytyväisinä maljan:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti