perjantai 1. kesäkuuta 2012

Näyttelykuvia 692 & Katutaidetta 74: Hatuttaa

Eilen taas jatkoimme Martti Jämsän (s. 1959) kanssa Polaroid-hanketta. Juha-Pekka Laakion (s. ?) studiolta löytyi näyttelyyn, johon tulee museolta hänen kuvansa, jopa Polaroid-lippis:


Laakiolta matkasimme Galleria Bromsiin, jossa Johanna Turunen (s. 1971) ja Reetta Gröhn-Soininen (s. 1969) ripustivat parhaillaan tulevaa yhteisnäyttelyään Huone 7 (2.6.–1.7.) – heillä on ollut pitkään samanniminen yhteinen työhuone:  

Gröhn-Soininen edtualalla, Turunen taustalla.

Olimme kuitenkin nyt enemmän kiinnostuneita Turusen noin kymmenen vuoden takaisesta Polaroid-sarjasta Pipotus, jonka myötä hän valmisti pipon noin 80 ihmiselle ja kuvasi heidät sitten pipoineen Polaroidilla:


Hieno setti, ja saimme me Polaroid-lippiksen mukaan näyttelyyn nyt yhden piponkin.

***

Katutaide voi olla sekä esteettistä että poliittista. Venäjän suurlähetystön rakennustyömaan aitaan joku oli murjaissut oivan vitsin (hakisitko sinä Venäjältä turvapaikkaa?):


Ja joku taas tykkää hevosista – niin minäkin muuten, muistellen myös Pessi Raution kanssa Helsingin taidemuseolle vuonna 2006 tekemäämme näyttelyä Hevosvoimaa:


Felix Nylundin (1878–1940) Kolme seppää (1932) oli saanut koristeikseen hienot hikinauhat – tässä pikakuvattuna ratikan ikkunasta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti