maanantai 1. heinäkuuta 2013

Katutaidetta 93 & Virossa 91: Retkellä ympäri Viroa

Tuli oltua viisi päivää Virossa. Raportoin kohta tarkemmin työmatkaosuudestani, mutta laitan nyt jo heti oheen uusimmat katutaidelöydökseni, joista jotkut ovat aika hienoja.
(Vaihdan muuten nyt fontin pysyvästi Verdanaan, koska olen saanut niin paljon valituksia joillakin screeneillä suttuisesti näkyvän antikvan käytöstä.)
Tallinnan vanhankaupungin kupeessa oli tällaisia (kaikki Uus-kadulta tai sen poikkikaduilta):

Tässä puolestaan Tallinnan rautatieaseman lähimaastoa:


Ja olipa joku – tarkemmin ottaen Tartossa opiskellut Von Bomb (s. 1981) –eksynyt eteläänkin, Peipsijärven rantaan Kasepäähän:Asiaa toki selittää se, että kyseessä oli valokuvataidegallerian seinä – ambulARToorium, jonka ovat perustaneet ja jota ylläpitävät Annika Haas (s. 1974), Age Peterson (s. ?) ja Birgit Püve (s. 1978):


Jos haluatte tehdä hieman toisenlaisen lomamatkan Peipsin vanhauskoisten luo ja kokea myös kulttuurielämyksiä, järjestetään paikassa Venäläisen elokuvan päivät 26.–28.7. Suosittelen vahvasti. Lähellä Kolkjassa sijaitsee myös legendaarinen vanhauskoisten perinneruokia tarjoava kala- ja sipuliravintola, jossa söin muun muassa sipulikeittoa ja kuhablinejä:


Eikä sovi myöskään unohtaa ruumiinkulttuuria. Peipsissä on hauska uida, ja hiekkarantoja löytyy sieltä sun täältä, kuten puolisoni todistaa fantastisen majatalomme rannassa. Taustalla näkyy – tai siis ei todellisuudessa kymmenien kilometrien takaa näy – Venäjä.


PS. Filmifestivaali on maksuton. Tästä linkistä lisätietoja.

3 kommenttia:

  1. Hei herra Kantokorpi! Rupesin miettimään että kuinkahohan sinulle menee sopulihommista irtisanoutumisesi jälkeen? Ensikohussa kaikki aina taputtaa selkään mutta onko sen laannuttua löytynyt uutta valoa? Ystävällisin terveisin Emma Keiu

    VastaaPoista
  2. Rahat on vähän vähissä, mutta uusia duunejakin on löytynyt. Olen tottunut pärjäilemään. Sitä paitsi elämä on aika hauskaa.

    VastaaPoista
  3. Oi, pidän tästä suuresti. Hienosti kirjoitettu.:)

    VastaaPoista