torstai 9. tammikuuta 2014

Guggenheim Helsinki 48: Vihreät ja Guggenheim

Ihan kaikki vihreät eivät vielä ole kääntyneet G-uskovaisiksi. Tästä linkistä Nina Brunbergin tuoreeseen ja hyvin asioita pohtivaan – sekä linkeillä varustettuun – blogikirjoitukseen.
 

G-kriittisenä tunnettu (linkki ja toinenkin) vihreiden Tuomas Rantanen, valtuutettu, Helsingin kaupunginhallituksen varajäsen ja sitä kautta kaupunginhallituksen edustaja Helsingin taidemuseon johtokunnassa, ei ole 2.1. julkaistun vihreiden G-ryhmäpäätöksen jälkeen kommentoinut mitään. Eikös siellä Facebookissa ole joku "tökkää minua" -nappi? Tökkikää häntä, jos siellä päin surfailette! Josko hän ehtisi vielä ennen ensi maanantaita puhua Emma Karille, Jasmin Hamidille (itsensä jäävänneen milttonilaisen Tuuli Kousan varajäsen), Hannu Oskalalle ja Erkki Perälälle järkeä? Jos ei muuta, niin ainakin kertoa sen, että vähenevää äänimäärää tämä vajaassa vuodessa tapahtunut takinkääntö Helsingin vihreille povaa – ainakin netin kansalaiskeskustelusta päätellen.

7 kommenttia:

 1. Ihan OK ja asiallinen Brunbergin kirjoitus on. Ei tuossa kuitenkaan varsinaisesti juuri uutta (eikä linkeissäkään) ole asiaa seuranneelle. Mutta Brunbergin mielipiteet nykyvihreissä jyrätään, joka tapauksessa kunnallispolitiikan johto siis on toista mieltä. Lienee tuolla sitten taas hymy maireaa ja itsetunto korkealla, kun tonttivaraus on kaupunginhallituksessa vahvistettu. Ei taida juuri tuolta suunnalta sitä ennen kommenttia tulla, vai? Onkohan jopa "radiohiljaisuus" julistettu ennen tuota, mokailun riskit varmaan halutaan nyt välttää. Taisi riittää viime sunnuntainen näytelmä? Ajattelin, että olisikohan noista viherkiemuroista pitänyt vihjaista jollekin ulkomaiselle satiiriselle pilalehdelle, olisihan noissa riittänyt hupia kerrakseen, mutta olkoon nyt.

  VastaaPoista
 2. Risto Pennanen kolumnissaan 8.1., www.taloussanomat.fi, osuu maaliin: "...Vihreät ovat muuttuneet parissakymmenessä vuodessa ideologisesta joukkiosta normaaliksi puolueeksi, jossa pelitaidot ovat arvossaan. Tämän takia puolue lupasi julkisuudessa tukea muun muassa Guggenheimin museorakennuksen arkkitehtuurikilpailua, jos kokoomus vastineeksi luopuu eräistä liikennehankkeista. Vihreä koplaus tuntuu ulkopuolisen silmissä täysin absurdilta, sillä liikennehankkeilla ja taidemuseolla ei pitäisi olla mitään tekemistä toistensa kanssa." - Ei tietysti olekaan. Kyse on oikeutuksen hakemisesta hankkeen kannattamiselle, sekä viherpesusta.

  VastaaPoista
 3. Erkki Perälä oli YLE radio 1:n ykkösaamussa 7.1. yhdessä kokoomuksen Tatu Rauhamäen kanssa. Melko yksituumaisesti nämä Guggenheimista jutustelivat. Perälä selosti pikakiväärin puhenopeudella vihreiden noita ns. ehtoja hankkeelle. Jäi vähän vaikutelma: harmittava juttu tuo kunnallinen demokratia, turhaan hidastaa hyvien juttujen junailua..... Demareiden Osku Pajamäki sentään heitti jokusen kriittisen kommentin.

  VastaaPoista
 4. No niin, peli ottaa taas uusia kierroksia. Demarit haluavat, että tonttivaraus palautetaan valmisteluun siten, että asia käsitellään kaupunginhallituksen lisäksi myös valtuustossa. Heidän mukaansa päätöstä ollaan tekemässä vajavaisin tiedoin. Kanta esitetään maanantaina kaupunginhallituksen kokouksessa.
  http://yle.fi/uutiset/demariryhma_haluaa_guggenheim-ratkaisun_valtuustoon/7023554 . Näyttäisi siis, että tästä ei läpihuutojuttiu lainkaan olisi tulossa, kuten kokoomus ja vihreät epäilemättä kuvittelivat. Kuten näillä sivuilla aikaisemmin totesin jo: tästä näytelmästä tullaan näkemään vielä useampikin näytös!

  VastaaPoista
 5. Helsingin vihreät lausuu Arvomme ja tavoitteemme -julistuksessaan, kohta 3.: Kestävä kuntatalous ja toimiva demokratia, mm.: "Päättäjien sidonnaisuuksien on oltava julkisia äänestäjille." Mainiota, kannatetaan lämpimästi, toivottavasti toteutetaan. Siis, ettei tulisi vaikutelmaa ristiriidasta sanojen ja tekojen välillä.

  VastaaPoista
 6. No niin, kuten näillä sivuilla taannoin uumoilin, Guggenheim -näytelmässä nähdään vielä paljon. Näin jo heti alkuun, ja rivakasti! Vapaavuoren selittelyt ensin..... Vihreiden tontinvaraus -juhlinta jo päättynyt kai, mutta herääminen krapulaiseen arkeen lienee ankea? Nythän jo Erkki Perälä selittelee tekemisiään Helsingin Uutisissa. Otso, uutta kommenttia asiasta?

  VastaaPoista
 7. Se vaan tuo Guggenheim -projekti tuntuu pätkivän kovasti heti alkuvaiheissaan: yksityisrahoitusta ei ole arkkitehtuurikilpailulle tiedossa suomalaisilta kulttuurisäätiöiltä, ja nyt koko kilpailukin on lykkääntymässä ainakin kesään, kertoo yle.fi/uutiset. No jäämme luottavaisin mielin odottamaan selventävää kommenttia vihreiltä. Niitä varmaan on tulossa, useita.

  VastaaPoista