sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Näyttelykuvia 399 & Virossa 49: Vihdoinkin lomalle!

Yritän kuroa rästit nyt vihdoinkin lopullisesti umpeen.
27.6. lähdimme Tallinnaan Galleria Ortonin yhteyspäällikön Sirpa Viljasen kanssa. Ennen lomaa oli vielä pieni työtehtävä. Kävimme tapaamassa kuvataiteilija Siim-Tanel Annusia (s. 1960) Tallinnan Unikkokadulla. Annus esiteli työhuoneellaan maalauksiaan, joista pohdimme yhdessä hyvää valikoimaa tulevaan Ortonin näyttelyyn:


Saimme myös nauttia hänen hienosta puutarhastaan ja kasvihuoneestaan, jotka neuvostoaikana olivat nykyisen estetiikan sijaan ahkerassa talouskäytössä:


28.6. kävimme Sirpan kanssa vielä Viinistun kylässä noin 80 kilometrin päässä Tallinnasta. Siellä sijaitsee Ruotsista takaisin muuttaneen miljonäärin Jaan Manitskin perustama Viinistun taidemuseo. Manitskilla on varsin iso ja merkittävä kokoelma virolaistaidetta aina viime vuosisadan taitteen mestareista nykytaiteeseen ja sen ympärille on perustettu pieni museo. Museo on epäammattimaisesti hoidettu ja osaamattomasti ripustettu, mutta aivan ehdottomasti käynnin arvoisesti kiinnostava paikka – minäkin taisin käydä siellä nyt jo neljättä kertaa:


Ja jos haluaa vähän toisenlaisen lomakohteen, on vieressä myös Manitskin omistama hyvä Viinistun hotelli, joka toimii kalastuskolhoosin viimeisen päälle rempatuissa tiloissa.

 Näkymä taidemuseolta hotellille.

Sitten Sirpa palasi Suomeen, ja illalla olimmekin yhtäkkiä jo Latviassa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti