torstai 1. elokuuta 2013

Katutaidetta 99: Pienoismalleja kerrakseen

Eilen oli hauska taidepäivä. Ensin Galleria Ortonin veistospuistoon, missä tapahtui kummia. Maanantaina avaamme syyskauden Make Your Mark Galleryn yhteisesiintymisellä, ja samalla paljastetaan veistospuiston kupeessa sijaitsevien betonisten ilmastointipömpeleiden uusi ilme. Toisen pömpelin maalaaja tulee Make Your Markista, ja toista pömpeliä jo maalasi eilen K65 Crew:


Ohjaajana tässä yli 65-vuotiainen – on mukana tosin yksi vain yli kuusikymppinen kokelasjäsen – graffareiden ryhmässä toimii Emilio Mäkipää (3feR):


Pienet liikuntarajoitteet eivät tätä ryhmää tunnu häiritsevän:


Sekä ohjaaja että yksi tekijöistä oli tullut paikalle skeittilaudalla. Hommaa varten oli tehty myös pienoismalliluonnos:


***

Ja sitten toisenlaisten pienoismallien luo. Pelastakaa vaivaisukot ry:n jury kokoontui iltapäivällä jakamaan palkintoja Kuvataideakatemian opiskelijoille tarkoitetussa nykytaidevaivaisukkokilpailussa:


Palkintoraadin toiminta on fyysistä työtä. Tässä kuvanveistäjä Matti Peltokangas (s. 1952) paneutuu erään ehdotuksen saloihin:


Palaan asiaan heti, kun olemme saaneet mielipiteitämme sovitelluksi.


***

Kuvataideakatemian nurkilla on tällaista maisemaa:
Ja olipa yhdessä pylväässä jäljellä vielä muutaman vuoden takainen tarraduuni, jossa poseeraa Janne Gallen-Kallela-Sirén. Muistan vielä tuon GKS:n omia sanoja siteeraavan tekstinkin (törmäsin tarraan aikoinaan Helsingin taidemuseon ja Kiasman edustoilla), joka tästä on hinkattu pois: "Useimmille nousu taidemaailman ruhtinaaksi on jäänyt haaveeksi."


Samalla muistin hilpeästi vuosi sitten Kuvataideakatemian ratikkapysäkiltä löytämäni sapluunaduunin, joka valitettavasti on taas osoittautunut ajankohtaiseksi:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti