perjantai 18. marraskuuta 2011

Julkista taidetta 51: Retki Konalaan

Viime sunnuntaina tein retken Konalaan (ruots. Kånala), missä harvemmin tulee käytyä. Menin jopa varta vasten katsomaan taidetta. Hilapellon puistossa nimittäin paljastettiin viime vuonna Denise Zieglerin (s. 1965) taideteos Kolme aitaa (2010), joka koostuu nimensä mukaan kolmesta aidasta, jotka on kopioitu Helsingin kantakaupungilla sijaitsevasta kolmesta aidasta:
Vallan mainio taideteos, joka sai myös tänä vuonna Ympäristötaiteen säätiön palkinnon viime vuoden ympäristötaideteoksena. Mutta en nyt kommentoi sitä nyt sen enempää, koska olin työmatkalla seuraavaa Taidetta varten. Palaan siis asiaan.

***

Samalla matkalla kävin myös Pitäjänmäellä (ruots. Sockenbacka), jossa sijaitsee Eljas, yksi Lyhty ry:n asuintaloista (Eljaksentie 9). Sen vielä keskeneräiselle mutta hienosti laitetulle pihalle on sijoitettu kuvanveistäjä Matti Peltokankaan (s. 1952) graniittiveistos Tummenevat säteet (1999):


Hienosti istuu kiviseen puutarhaan tällainen vähäeleinen, hiljaisuudessaankin voimakas ja käsinhakattu veistos. Se on myös kaikkien ohikulkijoidn nähtävissä Eljaksentien ja Joonaksenkujan risteyksessä. Kunhan ensin löydätte paikan.
Matkailu avartaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti