perjantai 18. marraskuuta 2011

Näyttelykuvia 520: Hauska retki Suvilahteen

Eilen kävin Suvilahdessa tutustumassa minulle aivan uuteen galleriaan, joka aloitti toimintansa tämän vuoden maaliskuussa. Kyseessä on Make Your Mark Gallery (Kaasutehtaankatu 1, rakennus 6), kahden katutaidekonkarin perustama ja kuratoima galleria, joka keskittyy lähinnä katutaiteeseen, mutta nyt tarjolla oli Hannaleena Heiskan (s. 1973) ja Rauha Mäkilän (s. 1980) Work in Progress (Mr. Ward Forever) (5.–27.11.). Projektin kohteena on siis vähän taiteilijanakin ja valokuvaajana tunnettu valokuvamalli Tony Ward (s. 1963), joka muun muassa seurusteli aikoinaan Madonnan kanssa.
Näyttelyssä on sekä Anna Keski-Kohtamäen (s. ?)) dokumentaatiota kumppanusten kolmen päivän aiheeseen liittyvästä maalausperformanssista vuodelta 2008 että uudempaa Jussi Häyhän (s. ?) performatiivista kuvaelmamateriaalia sekä pari isompaa sekatekniikkaduunia:

 
Näyttely ei ikään kuin varsinaisena taidenäyttelynä ole ehkä kovinkaan kummoinen, mutta tässä kontekstissa se toimii vallan mainiosti – eikä se oikein olekaan elitistisemmän taidemaailman juttu, ja tuskin kumppanit sitä Kalhama & Piipolle tarjoaisivatkaan ja tuskin ne sitä huolisikaan. Katutaiteeseen erikoistuneessa galleriassa fiilis on ihan toinen. Hommassa on hyväntuulisen irrottelun makua ja camphuumoria, sellaista rosoa ja huolettomuutta, joka tempaa katsojankin mukaan. Minulla oli varmaan taiteilijoidenkin mielestä oikea tulkintakehikko käytössäni, kun rupesin muistelemaan opiskeluaikaista ystävääni, älykköä jolla oli Anne Pohtamo -leikekirja, jota hän ylpeänä esitteli. Ja oli minullakin aikoinani Juhani Palmu (s. 1944) -lööppikokoelma.

3 kommenttia:

 1. Kiitos! :)

  Kuukausittain vaihtuvat näyttelyt ovat yleensä hyvin erilaisia, ja usein tosi mielenkiintoisia.

  VastaaPoista
 2. Missä se palmu-lööppikokoelma nyt on?

  VastaaPoista
 3. Päätin lahjoittaa sen Kuvataiteen keskusarkistolle, mutta en ole ihan varma siitä, että veinkö sen sinne vai onko se vielä jossain varastossani. Jos siihen törmään, niin arkistoon se sitten menee.

  VastaaPoista