keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Virossa 61: Pikaista valokuvataidetta

Yritän aloittaa rästien purun. Yksi syy siihen, että en ole ehtinyt kunnolla ylläpitää blogia, on se, että kokoan parhaillaan valokuvataiteilija Martti Jämsän (s. 1959) kanssa Suomen valokuvataiteen museolle elokuuksi näyttelyä suomalaisesta Polaroidin käytöstä ja olen istunut museon kirjastossa käymässä läpi kaikkea mahdollista valokuvalehdistöä ja kerännyt materiaalia. Torstaina 15.3. pääsin myös museon kellariin katsomaan Kari Riipisen (s. 1952) Polaroid-kollaaseja. Ja kyllä ne vain ovat hienoja:


Uskallan siis luvata, että Riipistä näyttelyssä ainakin tullaan näkemään.
Kesken Kamera-lehden vuosikertojen selailun tapahtui museolla vielä hauska yllätys. Vanha virolainen tuttavani vuosien takaa, Kumun kuraattori Eha Komissarov oli tullut tekemään museolle omia tutkimuksiaan. Hän on nimittäin tekemässä Kumuun näyttelyä kylmästä sodasta ja virolaisesta muotikuvasta, Mood ja külm sõda. Välillä oli suorastaan vaikea keskittyä omiin hommiin, kun viereisen pöydän naiset ilakoitsivat vanhan 1960–70-lukujen seksiä pursuavan kuvaston kanssa:

Etualalta alkaen Komissarov, Kumun nuorempi kuraattori Kati Ilves ja valokuvataiteen museon intendentti Kati Lintonen katselemassa takavuosien muotikuvia.

Kumun näyttely avautuu syyskuun puolivälissä, joten kannattaa laittaa se jo kalenteriin. Hauskaa retroa on tarjolla – ja varmaan aika paljon camp-huumoriakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti