lauantai 4. huhtikuuta 2015

Hyvää pääsiäistä kaukaa, eli iltapäivä ja ilta Dublinissa

29.3. ripustimme Galleria Ortoniin Ann Sundholmin (s. 1961) näyttelyä (30.3.–24.4.), johon palaan vielä kohta. 30.3. vietimme hauskat avajaiset.


31.3. sainkin sitten jo eteeni tällaisen:


Kyseessä oli pintti Smithwick's Red Alea ja paikka oli dublinilainen taiteilija- ja kirjailijapubi Grogans, virallisesti J. Grogan's Castle Lounge.


Seinillä oli taidetta myynnissä ja myös pysyviä teoksia, kuten tämä lasimaalaus, johon on ikuistettu Grogansin manan majalle menneitä legendoja:


Röökillä terassilla juttelin sympaattisen arkkitehdin kanssa:


Ja emmeköhän tavanneet vielä myöhemmin toisessa klassisessa pubissa, vuonna 1803 perustetussa John Kehoessa:


Sitten piti vielä bongata Dublinin pienin pubi, The Dawson Lounge, mutta eihän tuo nyt varsinainen pubi ollut – pikemminkin kellaribaari:

Täkäläisen ystävämme ja oppaamme, irlantilaistuneen taidemaalari Tuija Varjorannan (s. 1960) hyvä ystävä, taidemaalari Margaret Tuffy (s. ?) liittyi joukkoon.

Yön – ja seuraavankin – vietimme United Arts Clubin hauskassa yrjönaikaisessa talossa. Asunnon hommasi Tuijan toinen ystävä, antikvaarinen kirjakauppias Stephen Stokes, joka on klubin jäsen.


Vähän sellainen pölyinen menneen maailman fiilis niin kuin vanhalla yksityisellä klubilla pitää varmaan ollakin:


Uni maistui – vaikka päiväateria olikin ollut tosi mättöä (Metro Cafen bangers & mash elikkä pippurimausteisia makkaroita perunamuusilla ja sipulikastikkeella, 8,95):


Palaan asiaan.

PS. Ai niin, olenhan kulttuurityöläinen, joten pubien lisäksi tuli bongattua yksi kulttuurikohdekin matkalla kämpille, Dublinin vanha hugenottihautausmaa vuodelta 1693:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti