torstai 30. huhtikuuta 2015

Hyvää vappua: Tässä sitä nyt sitten mennään!

Hyvää vapunaattoa kaikille tovereille!
Aloitin aamun surffailemalla uutisissa valtakunnan eri puolilta. Jyväskylästä kuuluu kummia. Aikovat siellä nimittäin kilpailuttaa ja yksityistää kaupunginteatterin. Tästä linkistä sikäläisten vassareiden mielipidekirjoitukseen eilisestä Keskisuomalaisesta. Tästä linkistä aiempi uutinen Keskisuomalaisesta.


Näin sitä suomalaista taidetta kehitetään ja epäilemättä uuden eduskunnan ja hallituksen turvin tullaan kehittämään enenevässä määrin.
Vaalien alla tunnelma oli jopa optimistinen. Taide- ja kulttuuripoliittista keskustelua käytiin paljon: muun muassa Baltic Circlen sekä Ylen ja Nuoren Voiman Liiton kampanjoilla. Kirjoitin minäkin tilaustyönä kuvataiteilija Antti Majavan (s. 1977) kanssa pitkän – noin 50 liuskaa – taidepoliittisen tekstin, joka joistain, minulle vielä täysin tuntemattomista syistä jäi julkaisematta. Palaan vielä tähän asiaan. 
Vaalitulos tuntuu kaatavan kaiken optimismin. Näyttelijä Krista Kosonen sai niskaansa ryöpyn, kun ei tunnistanut uutta Suomea omakseen. En minäkään oikein tahdo tunnistaa tätä Suomea, vaikka tunnenkin persuja äänestäneitä.
Muslimiväestömme osalta on mietitty ja arvailtu radikalisoitumisen syitä. Samastumiskykyni tähän ongelmaan tuntuu nyt aika vahvalta. Olen potenut kivuliasta issiasta aika pitkään, mutta saatuani tänä aamuna kutsun Kiilan vappumarssiin päätin osallistua – vaikka perse kipeänä. Olin nimittäin sen verran innostunut siitä, että Kiilakin on tehnyt johtopäätöksiä ja marssii omana ryhmänään anarkistien joukossa. Tästä linkistä A-ryhmän Taistelevan työväen vappu 2015 -Fb-seinälle. 

Kiilan sihteeri, kuvataiteilija Mikael Kinanen (s. 1989) viime vuonna vappumarssin alla. Kuvassa Kiilan vanha, Tapio Tapiovaaran (1908–1982) tekemä lippu. Tästä linkistä raporttini viime vuoden vapusta.   

Niin että tervetuloa huomenna joukkoon!

Vielä lainaus kutsusta:
"Tänä vuonna Kiila osallistuu omana ryhmänään anarkistien vappukulkueeseen. Osallistumisessa niin sanottuun taistelevan työväenluokan vappuun kunnioitetaan sekä Kiilan antiautoritaarisia perinteitä että pyritään kiinnittämään huomio luokkayhteiskunnan uuteen tulemiseen Suomessa. Tuloerot kasvavat kohisten, rikkaammat rikastuvat valtiovallan siunauksella ja köyhemmät köyhtyvät, kun hyvinvoinnin rakenteet ajetaan alas. Tämä ei ole kenenkään etu. Kiilan jäsenet ja kaikki ystävät ovat tervetulleita!" 

PS. Päivällä. Taisin unohtaa, että itseironiakin on käynyt nykyään aika vaikeaksi lajiksi. Kai minun on siis vielä listättävä, että tuo muslimiviittaus oli käsitykseni sellaisesta. Varmaankin huonoa huumoria. Mutta sitähän maailma tuntuu nykyään olevan pullollaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti