torstai 21. toukokuuta 2015

Virossa 146 & Näyttelykuvia 980: Tere hommikust

Tervetuloa vironkielen kurssille. Olen odotellut tätä aamua, koska tiedän, että talomme eteen telineitä pystyttävä porukka on virolaista. Tänä aamuna saatoin vihdoinkin kävellä alushousuissani kahvimukin kanssa parvekkeelle röökille niin, että vieressä seisoi vieras mies. Sanoin: "Tere hommikust." Hän hymyili ja vastasi samoin sanoin.


Sitten hän kiinnitti yhden tukipylväistä väärin ja sanoi voimallisesti: "Kurat!" Ja hymyili kuitenkin.

SANAT:
Tere hommikust = Hyvää huomenta
Kurat ≈ Perkele

Lopetan kurssini tähän ja siteeraan Kari Peitsamon sanoja vuodelta 1977: "Niillä kyllä pärjäilee." 
Ja miten tämä liittyy kuvataiteeseen? Siten, että juon joka aamu kahvini Malevitš-mukista:


Ja siten, että tämä toi saas mieleeni sen näkemäni kiinnostavan ja jopa hauskan näyttelyn, josta en ole syystä tai toisesta jaksanut raportoida blogissani. Olin 25.4. Kiasman ystävien taideretken matkaoppaana Tallinnassa, missä tutustuimme Kumussa muun muassa pieneen näyttelyyn Mustan neliön metamorfoosit. Malevitšin tulkinnat virolaisessa taiteessa (20.3.–9.8.). Suosittelen.


Palaan ehkä vielä tuohon retkeen, koska Tallinnassa on taas hyviä näyttelyitä.

2 kommenttia:

 1. Laina tarjous 2% korolla


  Jos tarvitset taloudellista apua, älä epäröi ottaa yhteyttä. Voit saada lainaa on välillä 2.000 € ja 10.000.000 € erittäin suotuisin ehdoin laillisesti ja luotettavuutta. Jos haluat lisätietoja rahoitusjärjestelyistä, ota yhteyttä sähköpostitse. E-mail: marxinro@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Kiire laen: caravellamariepierre@gmail.com


  Tere, härra ja proua
  Tutvustan teid teile, ma olen proua Marie Pierre, annan laene kõigile, kes soovivad rahalist abi. See on laen väga lihtsate tingimustega üksikisikute vahel. Minu pakkumine jääb vahemikku 2 000,00 kuni 800 000,00 eurot. Minu intressimäär selle laenuperioodi jooksul on 2% ja tagasimakse tehakse igakuiselt.
  Huvi korral võtke minuga ühendust e-posti aadressil caravellamariepierre@gmail.com

  VastaaPoista