maanantai 19. huhtikuuta 2010

Katutaidetta 6 & Virossa 3: Retki Tallinnaan

Olin Tallinassa työmatkalla 16.–18.4. Vapaa-ajat käyskentelin kaupungilla ja kuvailin sitä sun tätä kiinnostavaa. Tallinnan katutaidetta olen dokumentoinut ennenkin, ja aina siellä käydessä tulee vähän kateellinen olo, koska Tallinnan sapluunataide on paljon runsaampaa ja usein poliittisesti kiinnostavampaa kuin Helsinkin vastaava. Tämä vanhan koulun vapaalla kädellä tehty lintu on kuitenkin poliittisuuden sijaan hyväntuulisen esteettinen:


Mutta alla sitten sitäkin poliittisempi sapluunaesimerkkki, jota en valitettavasti osaa ihan lukea. Idea on kuitenkin mielestäni hieno. Joku ilmeisen paha poika – varmaan poliitikko – toteaa, että "tämä rahkasuklaapatukka (kohuke, Virossa erittäin suosittu pikkuherku) ei ole minua varten". Patukan hahmoakaan en osaa lukea, mutta tämä minun on selvitettävä.


Seuraavaa en osaa lukea lainkaan, mutta sekin on hieno:


Seuraavassa sen sijaan lukee ilmeisesti jotain sellaista, että kuvan Jeesus armahtaa Irakissa ja Afganistanissa sotivia virolaisia sotilaita. Hieno sekin:


Mikä lie Jay Ve? Mutta ei huono sekään:


Tämä torakka vanhastakaupungista on sekin ihan kiinnostava:


Torakka muistutti minua myös siitä, että toisinaan pelkkä lähikuva ei riitä dokumentoimaan kunnolla teoksen luonnetta. Joskus on saatava mukaan suurempi näkymä ympäriltä, jotta näkisi myös sommittelun mahdollisen hienouden:


Nämä gorillat lienevät guerilla-taiteen symboleita:


Ja lopuksi vielä tosi hauska löytö. Lasnamäen kupeella olevan kerrostalon parvekkeelle oli joku – varmaan aika nuori – taiteilijanalku tehnyt oman viestinsä maailmasssa olemisestaan:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti