maanantai 12. huhtikuuta 2010

Näyttelykuvia 8: Kriitikon ruumis on kovilla

Lauantaina 10.4. aloitin kierrokseni Kuvataideakatemian galleriassa, jonka jokainen näyttely olisi syytä käydä katsomassa, jotta tietäisi paremmin sen, mihin taide on menollaan. Nyt siellä esiintyi (3. – 18.4.) videoinstallaatioillaan Nuutti Koskinen (s. 1975), joka samalla pitää näin ensimmäistä yksityisnäyttelyään.
Tästä kundista tullaan vielä kuulemaan. Hän osaa myös yhdistää nykyään niin tavanomaiset identiteettitutkielmat laajempiin yhteiskunnallisiin kontekstehin – todetessaan muun muassa, että "markkinat elävät epävarmuudesta". 
Hienosti toteutetut installaatiot olivat raihnaiselle kriitikolle kuitenkin aika rankkoja. Meinasin nyrjäyttää nilkkani, kun ylitin irtokivistä muodostuvaa kahden videoprojisoinnin välistä tilaa, enkä tosiaankaan vaivautunut kurkistamaan lattianrajassa olevasta reiästä nivelrikkoisen polveni ja huonon selkäni takia. Niin jäi siis sekin teos kokematta.
Mutta Koskinen osaa sisällöllisen puolen lisäksi myös tekemisen teknisen ulottuvuden, joten olkaa hänen suhteensa valppaina. Portrait of the (Art) Directorista en tunnistanut kuitenkaan itseäni:


PS. On ihan käsittämätöntä, että kaikista mahdollisista paikoista juuri Kuvataidekatemian gallerialla ei ole oikeita ja toimivia omia nettisivujaan. Siinähän maamme johtavan [tähän kohtaan kuuluu nyt hakasuluissa se latinasta tuleva sic] taideoppilaitoksen opiskelijat saisivat harjoitella taiteilijaelämän käytännön strategisia puolia. TÄMÄ ON SIIS IHAN OIKEESTI AIVAN KÄSITTÄMÄTÖNTÄ!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti